bezoek zwembad de IJzeren man in Weert

Op vrijdag 29 maart mochten wij met onze groep 3-4 naar zwembad de IJzeren man, om daar een kijkje achter de schermen te nemen (dit was nog in het kader van thema Beroepen). We kunnen beter zeggen een kijkje onder de schermen, want we hebben letterlijk onder de zwembaden gelopen! We mochten achter deuren kijken, waar normaal gesproken 'Verboden toegang' op staat! We hebben gezien hoe de baden werken, dat er een lift onder de grond zit voor het 25 meter bad, zodat die omhoog en omlaag kan, hoe de kwaliteit van het water wordt gecontroleerd. Dit hebben we zelf ook mogen doen, met behulp van speciale tabletjes en een apparaatje. Ook hebben we gezien, wat voor een viezigheid in het afvoerputje van het zwembad terecht komt, jakkes!


Boven en buiten hebben we uitleg gekregen over het zwemmen: wat leer je, wat is er allemaal te doen en wat valt er allemaal binnen het takenpakket van een zwemjuf/zwemmeester? Wisten jullie, dat zij bijvoorbeeld alles moeten poetsen? Wij gaan dus vanaf nu bij ieder bezoek Nettie wezen, om de zwembadjuf te helpen! En we vragen pap en mam om de telefoon in de tas te laten en op ons te letten, zodat we samen gezellig kunnen zwemmen. 


Als klap op de vuurpijl, had de mama van Boy lekker drinken, snoepjes EN een vrijkaartje voor iedereen geregeld! Wat een bofkonten zijn we toch... 


Mama Chantal en collega zwemjuf, bedankt voor het organiseren van deze hete/warme, leerzame ochtend! En papa's en mama's, bedankt voor het rijden en meegaan!


Kijk in ons fotoalbum voor een korte indruk van deze ochtend

Terug naar overzicht