bezoek brandweerkazerne Weert

Wat een bofkonten waren wij, nog een bezoek buiten de deur. Vandaag mochten wij een bezoek brengen aan de brandweerkazerne in Weert. Dit is een uitzondering, want eigenlijk doen ze dit soort bezoeken niet meer. Maar omdat de opa van Niels op de kazerne werkt, hadden wij een uitzonderingspositie. We kregen een warm welkom van brandweerman Tjeu. Hij heeft ons rondgeleid door de kazerne. De juf werd in een heus brandweermannenpak gehesen, van laarzen tot helm. Dit was best wel een warm pak. Beneden in de kazerne stonden 7 wagens op een rij, nog een paar stonden er buiten. De mama van Niels had voor ons ranja en cakjes geregeld, dus dat was weer smullen. Na de korte pauze, mochten we in groepjes naar buiten. Rondrijden in een echte brandweerauto, MET sirenes en zwaailichten! De ladderwagen stond buiten. Om beurten, mochten de kinderen met een brandweerman de lucht in. De ladderwagen kwam bij sommigen zelfs tot boven het dak van de kazerne. De kinderen mochten zelf aangeven, tot hoe hoog de ladder mocht gaan. Juf Ingrid en de mama van Niels zijn helemaal tot bovenaan gegaan, de ladder stond bijna recht! Als laatste hebben we een mooie groepsfoto gemaakt voor de ladderwagen en kregen we van brandweerman Tjeu een stripboekje over de brandweer.

Wat hebben wij genoten: er waren alleen maar enthousiaste snoetjes te zien, opgewonden stemmetjes te horen en ogen vol bewondering te zien.

Mama van Niels en opa van Niels (en alle brandweermannen die geholpen hebben vandaag), ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke ochtend!

Kijk in ons foto album voor een indruk.