Gastles over zwerfafval

Op dinsdag 30 oktober kregen de kinderen van groep 7-8 een gastles over zwerfafval. Eerst werd er uitgelegd wat nu zwerfafval is. Het werd tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Gewapend met een knijpstok, opvallend hesje van zwerfafval, vuilniszakken en een turf lijst gingen de kinderen in 2 groepen de omgeving van de school opruimen. Wat werd er veel zwerfafval gevonden!?! Van drinkkarton tot sigarettenpeuk, van luier tot fiets onderdelen. In de klas werd besproken hoeveel de kinderen hadden opgeruimd. We kwamen tot wel 154 stuks afval in 30 minuten tijd! De kinderen kregen verdere uitleg over plastic soep en allerlei maatregelen tegen zwerfafval. Hun kennis werd getest in een heuse quiz. De spanning was aan de gezichten af te lezen! Ten slotte werd er nog uitleg gegeven over de wedstrijd, waarmee we een echte Meccano robot kunnen winnen. Als we een leuke selfie maken tijdens het opruimen van zwerfafval en die foto doorsturen, kunnen we de robot winnen. Laten we het hopen! Onze schoolomgeving is nu in ieder geval weer een stukje schoner ...