opening Kinderboekenweek + schoolbibliotheek

Dinsdag 3 oktober was het dan zover, de Kinderboekenweek werd geopend op school.  Juf Maartje en juf Kim gingen op zoek naar een ondergrondse bibliotheek op school. Hier zou namelijk een schat liggen! De schat in de bibliotheek werd bewaakt door een echte heks! Juf Maartje en juf Kim kregen de schat alleen in handen, als ze een heksendrankje zouden opdrinken, als blijk van vertrouwen. Met gevaar voor eigen leven dronken ze de heksensnot met vampiertanden en oogballen op! Gelukkig gebeurde er niets en kregen ze de toegang tot de bibliotheek van de heks. Het verhaal  van het toneelstuk is geschreven door Sjors uit groep 8, die hiervoor een gouden St. Andreas-griffel heeft gekregen! Knap gedaan Sjors!

De heks heeft haar schat gedeeld met de kinderen op school: iedere groep heeft een cadeau gekregen. Samen met de kinderen hebben we de cadeaus uitgepakt in de klas; we werden getrakteerd op een pakket met boeken! 

Juf Jill van de bibliotheek was ook aanwezig deze middag. Zij heeft uitleg gegeven aan de bibliotheek-moeders/ oma's, hoe de kinderen straks boeken kunnen lenen. Alle kinderen hebben inmiddels een boek mogen lenen bij de bibliotheek. Wat zijn we blij, dat " de Leenplaneet "  (nieuwe naam van de schoolbibliotheek) nu ook open is!

Zie het foto - album voor foto's van deze middag. 

Terug naar overzicht