Over Sint Andreas

Welkom op de site van Basisschool St. Andreas te Budel-Dorplein. 

Een school waar ieder kind zich in de eigen omgeving op een actieve en uitdagende manier kan ontwikkelen tot een zelfstandig denkend persoon. Het gebouw is gevestigd midden in de natuur. Leren doe je immers om te beginnen in je eigen directe omgeving. En de natuur is dan een prima leerschool.  

Leren doe je ook van en met elkaar en het beste in een veilige en vertrouwde omgeving. Het hanteren van gemeenschappelijke waarden en normen is dan een basis voor die veilige omgeving. Het ontdekken van je eigen mogelijkheden en uitdagingen is een heel belangrijke voorwaarde. Daarom zorgen wij voor een omgeving die uitdagend en stimulerend is en waar volwassenen en kinderen met elkaar in gesprek gaan.  Moderne en nieuwe methoden en een up-to-date computernetwerk dragen daar zeker aan bij.   

Op St. Andreas willen wij de kinderen de ruimte geven om zich in de breedste zin van het woord te ontwikkelen. Ieder kind moet de kans krijgen om zijn talenten te laten groeien, maar ook te leren omgaan met zijn of haar beperkingen én leren dat ieder kind anders is. Met andere mogelijkheden en uitdagingen. Samen werken, samen leren en er zijn voor elkaar. Dat zijn onderdelen van de sociaal emotionele ontwikkeling waar op St. Andreas veel aandacht aan wordt besteed.

 

Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?

De school in beeld

In onderstaand fimpje geven we een korte rondleiding door onze school. Zo krijgt u alvast een eerste indruk van onder andere het gebouw, onze werkwijze en de sfeer op school.
Moet u binnenkort een keuze maken voor een passende school voor uw kind(eren)?
En wilt u graag een keer een kijkje komen nemen? Meld uw verzoek dan online aan en wij nemen z.s.m. contact met u op.